Uvjeti prodaje

Kako kupovati

Webshop Vretence omogućuje dva načina kupovine: kao registrirani korisnik i kao gost korisnik. Kupnja za registrirane korisnike je najsigurnija te pruža dodatne mogućnosti, kao što su: brži proces narudžbe i naplate, provjera statusa narudžbi, pregled prošlih narudžbi, izmjena podataka korisničkog računa, izmjena lozinke, spremanje dodatnih adresa za dostavu i načini plaćanja.

Dostava

Dostavu na području Hrvatske te na području sljedećih zemalja Europske Unije vrši HP Express: Austrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francuska, Italija, Luksemburg, Mađarska, Nizozemska, Njemačka,  Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija.

Dostava robe se naplaćuje prema težini artikla i obračunava se na ponudi po zaprimljenoj narudžbi. Cijena usluge dostave obračunava se unutar košarice prema važećem cjeniku Hrvatske pošte na osnovu težine pošiljke.  Za iznose kupovine iznad 300,00 kn ne naplaćujemo dostavu.

Cjenik dostave za Hrvatsku:

 

Cjenik dostave za ostale zemlje: 

 

Vrijeme isporuke ovisi o odredištu. Proizvodi se šalju unutar jedno ili dva dana od dana narudžbe te se unutar Hrvatske dostavljaju u roku od dva do tri radna dana. Za ostale zemlje gore navedene zemlje, dostava može trajati do šest radnih dana. Ako dođe do zastoja u dostavi, obavijest ćemo Vam poslati putem emaila. U slučaju da potrošač naruči robu i odbije je primiti, trgovac ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Za sve dodatne informacije o uvjetima kupnje, proizvodima, rokovima isporuke i načinu poslovanja molimo kontaktirajte naše djelatnike na 032/ 338 385 ili na email adresu vretence@vretence.com.

Reklamacije

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ako pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučamo da odbijete primitak iste, jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte na e-mail adresu: podrška@vretence.com. U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Columna d.o.o.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Columna d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

Povrat robe

Pravo na jednostrani raskid Ugovora (povrat narudžbe) imaju svi kupci Vretence web shopa. Povrat je moguće zatražiti u roku od 14 dana. Troškove povrata robe snose kupci. Ako osoblje Vretence web shopa procijeni da je vraćena roba neoštećena i u originalnoj ambalaži, izvršit ćemo povrat novca na Vaš račun. Ako roba nije u odgovarajućem stanju (nenošena i neoštećena), morat ćete platiti poštarinu u iznosu koji je naveden u gornjim tablicama kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.